Home » Forlaget » Grin, gråd og gaffatape

Grin, gråd og gaffatape

Grin, gråd og gaffatape er 818 kilometer i øjenhøjde. Det er spænding, alvor og sjov. Fortællinger med glimt i øjet om herberger og vabler, stive stænger og borrelia-knæ. Om familiefejder og menneskemøder. Og det er hverken en rejseguide eller en åndelig sjælefærd.

Gråd, grin og gaffatape handler om Lene Theills vandring på den franske Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostella. Vi følger hende i sne, regn, mudder og ubarmhjertig sol. Op og ned ad bjerge, ad grusveje og på toppede brosten. Hun går og går. Mærker, hvordan hun bliver svækket - så stærkere og mærker stoltheden over at have overvundet fire års uopdaget Borrelia.

Undervejs møder hun mennesker fra hele verden, og hun deler egne og andres livshistorier med os ledsaget af humor, holdninger og moden indsigt. Vi møder knudemanden og snakkehovedet, udstyrsfreaken, den brasilianske prins og mange andre.

Men vi møder især Lene. Og hun møder sig selv. Glemte tanker, oplevelser og følelser dukker op i vandringens monotoni. Alle følelserne vil ud, og det kommer de, og Lene Theill deler det hele med os, ærligt og usentimentalt.

”Tænk, at det er mindre end et år siden, at jeg var mest syg. Lige før påske blev det så slemt med min krop, at jeg fik gigtfeber. Dengang ville det have været nemmere at blive liggende i sengen. Jeg græder igen. Jeg får tanken, at jeg måske først nu lukker op for den oplevelse, det var, at være så skide bange.”

At Lene Theills personlige livsrejse skulle ende med en bog, var oprindeligt ikke en del af planen. Men det blev det undervejs, da interessen for hendes facebookupdates greb om sig.

”Mens jeg gik der, slog det mig, at med 900 daglige følgere måtte der være mange flere, der kunne have lyst til at følge Caminoen fra sidelinjen og sofahjørnet. Og måske har jeg i virkeligheden skrevet den bog, jeg gerne selv ville ha’ læst, inden jeg gik Caminoen.”

Læserudtalelser

"Hej Lene. Er lige blevet færdig med din Caminobog og føler mig taknemlig. Jeg gik selv Den franske rute i 2014 og elskede dine beskrivelser og kommentarer om de enkelte steder. Det hjalp mig til at huske min egen tur, især det sidste stykke blev helt tydeligt for mig.

Men det bedste ved bogen er din åbenhed og ærlighed om alt det der sker for og med dig selv og i jeres gruppe, for det er jo det vigtigste uanset hvad vi laver. Desuden Kan jeg genkende rigtig meget fra dine referencer til mit eget liv og jeg gætter på at vi er ca. lige gamle, jeg fylder 50 til april. Mange af os er jo vokset op i helt almindelige dysfunktionelle hjem, hvor vi er blevet hæmmet 'lidt' og for mit vedkommende haft lidt for meget ansvar. Men sådan var der jo mange der havde det, så dengang var det ikke påfaldende. Men som voksne er det os selv der står med lorten og må selv finde ud af hvordan vi lever med vores 'små' dysfunktioner, der til tider kræver store ofre.

Tak, for en dejlig hyggelig Caminobog, der er ellers mange RIGTIG kedelige derude. Jeg var omkring 4 forskellige inden jeg skulle afsted og bestemte mig for at jeg ville gå "Den festlige Camino". Det holdt stik og jeg havde også stor glæde af at lave Facebookopdateringer."

"Jeg har lige fået din bog forærende i går aftes af min søn og slugt den i en køre. Dét er en fantastisk bog med alt hvad der dertil hører. Skønt med din ærlighed og oprigtighed. Jeg skal selv gå noget af caminoen i april og maj og glæder mig helt vildt. Jeg "nøjes" med kun 500 km og springer lige de de første høje bjerge over. Mest af tidsnød. Og har det ligesom dig. Jeg går for oplevelsen og vil ikke haste igennem for at nå en flyver på et bestemt tidspunkt. Tak for en skøn bog."

"Kære Lene. Tak for en helt igennem skøn bog, sem jeg nu "desværre" er færdig med. Fik hele 2 eksemplarer i julegave, så familien havde spottet, det var et stort ønske 🙂 Var selv på en lille appetitvækker i 2015, hvor jeg ikke havde mulighed for hele turen. Gik fra SSPdP til Pamplona på Napoleonsruten, der har du virkelig noget at glæde dig til. Tog derpå toget til Sarria for at besøge Anne Marie og Gordon og endte så i Santiago. Kunne derfor genkende mange af dine beskrivelser. Glæder mig ekstra meget, efter at have nydt din bog, til at tage hele turen oktober 2016. Synes du er mega sej, at kæmpe dig igennem med din borrelia sygdom. Flot kæmpet, du er en rollemodel!"

"Hej Lene. Jeg læser hver dag et lille afsnit i din bog. Jeg har vist læst alle de bøger, der er udkommet om Caminoen, men jeg synes at din er den bedste af dem alle. Jeg kan li' din ærlighed, og at du får så mange sjove detaljer med. Jeg er meget tiltrukket af den simple livsform, som praktiseres på Caminoen. Jeg praktiserer det ved at rejse verden tynd med lidt bagage og mit elskede kamera og bo enkelt i Svendborg. Tak for bogen og skriv endelig videre."

"Kære Lene. Tak for en dejlig bog. Nu har både min kone og jeg læst den, til stor glæde for os begge. Du har ført os et sted hen, hvor vi ikke har været før. Bogen har været kimen til mange gode snakke henover sommeren. Vi er vilde med alle de oplevelser, du har haft undervejs. At du har klaret de store fysiske og psykiske udfordringer er til stor inspiration for os, der har løbet omkring 10 marathon hver. Når der er noget, der er vigtigt for en, tror vi på, man får næsten uanede kræfter. Det er spændende med alle de mennesker, du har mødt, og de venskaber der er skabt. Vi beundrer den måde, hvorpå du omtaler de mennesker, du har været i konflikt med i livet. Ikke fordømmende, men nøgternt og konstaterende. Vi VIL, efter at have læst bogen, også prøve Caminoen engang. - Den Camino du har gået. Det må være den rigtige."

”Tak for dejlig læsning Lene. Afvekslende og sjov og også empatisk, når du fortæller lidt under huden om dig selv. En udvikling om en bedre fysik og en bedre indsigt i dig selv. Så pynter det jo også med turbeskrivelserne. Flot og god bog Lene. Jeg åd den på ca. 3 dage. Jeg får lyst til at prøve kræfter med Caminoen.”

”Hold nu op, Lene Theill, jeg griner så meget, at jeg vækker opsigt i hele Stubbekøbing havn, kan dårligt slippe bogen, men vi skal jo have lidt mad også. Tak for en helt fantastisk bog”

”Tak for et hyggeligt møde og inspirerede bogpræsentation i går i Lundeborg. En fantastisk bog - lidt for god måske, for jeg kunne ikke slippe den og er desværre allerede færdig. Pudsigt var det, da jeg på side 21 læste om den danske kvinde, der prikker dig på skulderen. Det kunne ikke være andre end min veninde Anne-Marie og hendes søde Gordon.”

”Har brugt den 1. feriedag til at læse Grin, gråd og gaffatape, fra start til slut, i selskab med en meget tålmodig hund. Jeg giver den 5 stjerner. I stedet for en boganmeldelse, vil jeg bare sige: Tak Lene Theill. Nu er det tid til en velfortjent lang tur i skoven med hunden ☺”

”Er netop færdig med at læse din bog. Hvor er den god og rørende, sad flere gange med en klump i halsen...”

” Og bogen er læst. Hver en side en fornøjelse. Jeg følte at jeg selv var med på turen. Super god beskrivelse.”

"Det er en kraftanstrengelse at holde sig på benene. Gråden sidder helt oppe i halsen, og kan bryde løs når som helst. Jeg tænker på Mr. B med den violette farve i ansigtet. Tænk, at han udsætter sig for det her, Jeg skal helt sikkert ikke gå sammen med ham, for mit førstehjælpskursus er ikke opdateret" citat fra GRIN, GRÅD OG GAFFATAPE af Lene Theill.

"Jeg er først kommet i gang med din bog i dag, men kan fornemme, at den nok ikke holder ugen ud - skøn, sjov og rørende læsning - du er sgu for sej Lene"

"Kære Lene jeg bliver nød til lige at skrive til dig igen. Nu har jeg læst din bog. Tak for en helt igennem rigtig god bog, det har været fantastisk at følge dig på din rejse. Det er jo som om jeg kender dig. Du er en sej og fantastisk kvinde. Det er spændende at læse om de tanker du har gjort dig omkring dit forhold mellem dig og Jørgen, og dit liv i det hele taget. Godt i stadigt er venner med Jørgen. Du skriver at hvis du nu havde planlagt din tur lidt bedre ville du være startet en andet sted, gad vide hvor det er? Jeg drømmer om at gå turen, men måske kun ca. 2- 3 uger. Jeg er usikker på om jeg kan, har selv været alvorlig syg men 2x kræft, men rask nu, med brugt. jeg er lidt usikker på de Albergue , jeg ville være så bange for at blive smittet med mave onde osv. så jeg ikke kunne gennemføre turen. jeg må finde ud af hvad jeg gør. Endnu en gang tak for læsningen og fortsat held og lykke i dit liv, det fortjener du."

"Jeg har lige læst din bog "Grin, gråd og gaffatape" Lene Theill - tusind tak for god læsning, en rigtig god bog som bare gør at jeg glæder mig endnu mere til min Camino tur næste år!"

"Hej Lene.. Jeg læser hver dag et lille afsnit i din bog.. Jeg har vist læst alle de bøger der er udkommet om Caminoen, men jeg synes at din er den bedste af dem alle. Jeg kan li din ærlighed og at du får så mange sjove detaljer med. Jeg er meget tiltrukket af den simple livsform, som praktiseres på caminoen. Jeg praktiserer det ved at rejse verden tynd med lidt bagage og mit elskede kamera og bo enkelt i Svendborg. Tak for bogen og skriv endelig videre.. Kærlig hilsen Knud"

"Tak Lene for en dejlig oplevelse med din bog. Jeg var med dig på hele turen i alle dine oplevelser. TAK for du gad dele dem med os."

"Jeg har lige fået din bog forærende i går aftes af min søn og slugt den i en køre. Dét er en fantastisk bog med alt hvad der dertil hører. Skønt med din ærlighed og oprigtighed. Jeg skal selv gå noget af caminoen i april og maj og glæder mig helt vildt. Jeg "nøjes" med kun 500 km og springer lige de de første høje bjerge over. Mest af tidsnød. Og har det ligesom dig. Jeg går for oplevelsen og vil ikke haste igennem for at nå en flyver på et bestemt tidspunkt. Tak for en skøn bog."

"Hej Lene, jeg hedder Ole og bor i Aalborg. Jeg er lige nu i gang med (næsten færdig) med din bog "Grin, gråd og gaffatape", det er en rigtig god bog du skrev der. Jeg har lige læst noget og jeg kan da ikke være mere enig i det: det med at det er skolen der skal opdrage børnene, og man kan shoppe rundt i fagforeninger og a-kassen og så slutter du med at man ikke har tænkt sig at bidrage til fællseskab og faglig solidaritet. Og du skriver også at medier og politikere taler om at verden bliver mindre men du syntes vi driver væk fra hinanden. Hvor er det godt skrevet sammen med det efterfølgende. men mange andre steder i bogen kommer du med nogle gode slående holdninger, jeg er virkelig glad for bogen. Jeg gik selv Caminoen for et år siden og den gør noget ved en både under turen men også bagefter, har fået en masse venskaber rundt omkring i hele verden og så er jeg lige fyldt 60 år og så kommer en fra Sydtyskland og 2 fra Solrød, alle 3 mødte jeg dernede, og at de kom i år for at være med til at fejre mig, det gør da en helt rundt på gulvet, så må man jo have gjort noget. 2 piger fra Østrig ville også have været her men den ene's mand fyldte 50 samme dag som mig, så det er forståeligt de blev dernede. Nu har min kone og jeg invitationer til at ligge til besøg både her og der. Jeg er dyrepasser i Zoo her i Aalborg og har været det i 41 år. venneanmodning. Har du spørgsmål så bare spørg løs. Venlig hilsen Ole"

"Hej Lene, nu har jeg lige læst afsnittet Jørgen, Bob og rullefald. Jeg sidder i sofaen med kamillete og hygger mig med din bog. Jeg er ikke overbevist om at jeg tør gå turen endnu. At sove sammen med så mange mennesker i et rum. Og jeg er ikke specielt social heller. Vil det fungere monstro(?) Jeg er glad for at du er så ærlig. Du er (var) akkurat så naiv som jeg selv ville kunne ha været. Bare med den forskel at jeg ville ha forsøgt at skjule det og du klasker det ret ud på bordet pang! "Det overrasker mig at se at hele ruten ligger så højt" skriver du. Og jeg tænker at hvis jeg var blevet overrasket over det (og det var jeg helt sikkert), så ville jeg ha forsøgt at skjule det så ingen skulle opdage hvor uforberedt og "dum" jeg er. TAK! Nu føler jeg mig mindre dum og du får mig til at le, græde og tænke "og hva så - hvor galt kan det egentlig gå". Hvis jeg bare lige lærer mig det der rullefald. Jeg har aldrig spillet basketbold og lært det der triks. Men jeg ser du går til yoga også. Det har jeg også gjort i 2 år. Hver dag i en lang periode og tog også 200-timers instruktør-kursus og begyndte at instruere pensionister. Men jeg blev - mod forventning - ikke rask af det og så gav jeg op og har ikke gjort yoga i halvandet år. Det er bla derfor jeg tænker at jeg må prøve noget andet. At gå caminoen f eks. Hvis bare jeg har mod til det....."

"Kære Lene Theill, Jeg har læst din bog, grin, gråd og gaffatape, om og om igen. Bliver ved med at finde småting at tænke over. Du har inspireret mig meget til at holde ud, når mine ben slet ikke vil mere, og fødderne er som bylder under fodsålerne. Min private lille camilo, er en tur med rollatoren på en halv time, og jeg holder ud og gør mine ture lidt længere. Selv kan jeg ikke rejse længere. Er 83,-hjerteopereret og hofte opereret, og har mistet balancesansen. Derfor er det en stor nydelse at følge dig på dine 816 km, kun er det så trist, når du skal hjem, men så lader jeg dig bare begynde forfra, og blir ved med at finde nyt. Tak for en dejlig tur, og du skal vide, at den dame, der læser din bog op som lydbog, er fantastisk til at lægge betoningerne helt rigtigt. Det er en fornøjelse. Med mange hilsner og bon camino"

Besøg Facebooksiden